Instant prezle




Kada nam ostane hleb od juče s kojim ne znamo šta ćemo, ili se dogodilo da u ostavi nema dovoljno prezli, možemo da ih napravimo za tridesetak minuta. Po meni, finije su nego industrijske prezle, sitnije, ukusnije, u svakom slučaju - svežije :)

Sastojci:
  • nekoliko kriški hleba 


Priprema:

Ugrejati rernu na 150°C. U pleh staviti hartiju. Iseći nekoliko kriški hleba, pa ih staviti u pleh. Peći, zapravo, sušiti hleb 20-30 minuta, dok ne dobije zlatno-žutu boju.

Ostaviti dvopek nekoliko minuta da se prohladi, pa ga izlomiti na komade koje ćemo staviti u blender i samleti. Umesto blendera poslužiće mašina za mlevenje oraha. Prosejati dobijene prezle kroz sito ili cediljku za supu, tako da samo najfinije mrvice prodju kroz mrežicu.

Prezle upotrebiti odmah, ili ostaviti na vazduhu preko noći da bi se sasvim osušile u posudi pokrivenoj gazom, a zatim ih spremiti u čistu i suvu teglu.  









Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF